Onze schapen

Drents Heideschaap

Wij zijn in 2011 begonnen met het houden van schapen. Sinds de start van onze schapenhouderij zijn wij al stamboekfokker van het zeldzaam huisdierras het Drents Heideschaap. Onze kudde is van oorspronkelijke vijf ooien gegroeid naar meer dan vijftig ooien op dit moment.
Wij hebben voor het Drents Heideschaap gekozen om zijn mooie, stoere uiterlijk, grote zelfredzaamheid en prachtige vacht. De Drentse Heideschapen zijn erg vriendelijke en zachtmoedige dieren. Daardoor lenen deze schapen zich goed voor het geven van trainingen en geven van teambuilding en bedrijfsuitjes.

schapenboerderij-penninga-2

Onze schapenhouderij

Onze schapenhouderij is gericht op het zo natuurlijk mogelijk houden van de schapen. Onze schapen lopen het hele jaar buiten.
Alleen bij bijzondere omstandigheden maken wij gebruik van de stal. Als de ooien er aan toe zijn om lammeren te krijgen, komen ze even op stal. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid de ooien extra in de gaten te houden.
Als stamboekfokker van de Drentse heideschapen is ons doel om gezonde, rastypische dieren te fokken zonder de nadruk op één aspect te leggen. Maar ook het karakter van onze dieren vinden wij belangrijk. Wij willen graag rustige en aanhankelijke dieren.