Onze schapen

Drents Heideschaap

Sinds de start van onze schapenhouderij in 2011 zijn wij al stamboekfokker van het zeldzaam huisdierras het Drents Heideschaap. Onze kudde is van de oorspronkelijke vijf schapen gegroeid naar meer dan vijftig dieren op dit moment.
Wij hebben voor het Drents Heideschaap gekozen om zijn mooie, stoere uiterlijk, grote zelfredzaamheid en prachtige vacht. De Drentse Heideschapen zijn erg vriendelijke en zachtmoedige dieren. Daardoor lenen deze schapen zich goed voor het geven van trainingen en houden van bedrijfsuitjes.

schapenboerderij-penninga-2

Onze schapenhouderij is gericht op het zo natuurlijk mogelijk houden van de schapen. Onze schapen lopen het hele jaar buiten.
Alleen bij bijzondere omstandigheden maken wij gebruik van de stal.
Als stamboekfokker van de Drentse heideschapen is ons doel om gezonde, rastypische dieren te fokken zonder de nadruk op één aspect te leggen. Maar ook het karakter van onze schapen vinden wij belangrijk. Wij willen graag rustige en aanhankelijke dieren.

Flevolanders

Sinds de zomer van 2015 houden wij ook Flevolander schapen. Deze vitale schapen kunnen door een zeer lange bronst drie keer per twee jaar lammeren. Met de Flevolanders willen wij een jaarrond aanbod van vers lamsvlees kunnen aanbieden.