Lamsvlees

Wij hebben met enige regelmaat lamsvlees van het Drents Heideschaap te koop. Deze dieren laten we gemiddeld 18 maanden grazen om voldoende op gewicht te komen. Wij maken geen gebruik van krachtvoer om de groei te versnellen. In de zomer grazen de schapen in verschillende weides en natuurpercelen waar ze grassen en smaakvolle kruiden eten. In de winter krijgen ze hooi/kuilgras aangevuld met een klein beetje brok. Door het weiden en de voeding wordt zeer mals en smaakvol vlees verkregen.

Daarnaast hebben wij ook lamsvlees van onze Flevolander schapen te koop. Dit vleesras is van nature eerder op het gewenste gewicht, ongeveer na 6 maanden. Ook deze dieren voeren wij geen krachtvoer en weiden wij zo gevarieerd mogelijk, wat zorgt voor een hoge kwaliteit van het vlees.

Wij houden de hele keten van geboorte tot slacht in eigen hand, zodat wij ons maximaal kunnen inspannen voor het dierenwelzijn en gegarandeerd een eerlijk stukje vlees verkopen.

Dus ook het transport van lammeren en schapen die wij willen laten slachten, doen wij zelf. Deze rit duurt nooit meer dan 20 minuten.

U kunt bij ons vlees kopen in kleine porties. Maar u kunt ook bij ons terecht voor een heel of een half lam. De kosten hiervan hangen van uw wensen. Wilt u het karkas of moet het zijn uitgebeend, op welke wijze enz.