Training schapendrijven

Wij bieden de mogelijkheid om op de zaterdagen met uw eigen Border Collie bij ons te komen voor training schapendrijven, zowel voor beginners als gevorderden. Niet alleen border collies ook andere rassen zoals Corgi’s, Kelpie’s en Australian Shepherds zijn van harte welkom.

schapenboerderij penninga training

Of u nu wedstrijdplannen hebt, schapen houdt en daar een hulp voor nodig heeft of gewoon een leuke activiteit voor uw border collie zoekt, bij ons kunt u terecht voor training.
Tijdens de trainingen wordt stapsgewijs aandacht besteed aan de verschillende onderdelen van het schapendrijven. Vanaf dat de hond ongeveer tien maanden oud is, kan worden gestart met de training bij de schapen. Tijdens de eerste les(sen) wordt gekeken naar interesse en werkvermogen van de hond. Wat heeft hij van nature in huis. Aan de hand hiervan en van uw wensen wordt de verdere trainingsopzet bepaald.

Om te kunnen starten met schapendrijven is het van belang dat de hond zijn basiscommando’s, zoals af, staan en hier, goed beheerst. Afhankelijk van de hond wordt met een koppeltje van 4 tot 10 schapen getraind. Voor de trainingen maken wij gebruik van schapen die gewend zijn aan honden.
Wij beschikken voor de trainingen over ruim 1 hectare weiland direct bij ons huis.

Wij bieden de mogelijk om op zaterdagen, op afspraak, te komen trainen.
Als u wilt komen trainen, bel of mail voor een afspraak.

Een training duurt circa 20 a 25 minuten (inclusief uitleg) per keer en kost € 15,00 (inclusief 21% btw).

schapenboerderij penninga kalkwijk hoogezand