Training

Wij bieden de mogelijkheid om op de zaterdagen met uw eigen Border Collie bij ons te komen voor training, zowel voor beginners als gevorderden. Niet alleen border collies ook andere rassen zoals Corgi’s, Kelpie’s en Australian Shepherds zijn van harte welkom.

schapenboerderij penninga training

Of u nu wedstrijdplannen hebt, schapen houdt en daar een hulp voor nodig heeft of gewoon een leuke activiteit voor uw border collie zoekt, bij ons kunt u terecht voor training.
Tijdens de trainingen wordt stapsgewijs aandacht besteed aan de verschillende onderdelen van het schapendrijven. Vanaf dat de hond ongeveer tien maanden oud is, kan worden gestart met de training bij de schapen. Tijdens de eerste les(sen) wordt gekeken naar interesse en werkvermogen van de hond. Wat heeft hij van nature in huis. Aan de hand hiervan en van uw wensen wordt de verdere trainingsopzet bepaald.

Om te kunnen starten met schapendrijven is het van belang dat de hond zijn basiscommando’s goed beheerst. Afhankelijk van de hond wordt met een koppeltje van 4 tot 10 schapen getraind. Voor de trainingen maken wij gebruik van schapen die gewend zijn aan honden.
Wij beschikken over ruim 1 hectare weiland direct bij ons huis.

Wij bieden de mogelijk om op zaterdagen, op afspraak, te komen trainen.In overleg is training op een andere dag mogelijk.
Als u wilt komen trainen, bel of mail voor een afspraak.

Een training duurt circa 25 minuten (inclusief uitleg) per keer en kost € 12,50.

schapenboerderij penninga kalkwijk hoogezand