Wol atelier

Stoere viltvachten

Marjon vilt diervriendelijke  kleden van de geschoren vachten.Wolatelier wol atelier schapen boerderij penninga hoogezand
Met behulp van water, 100 % natuurlijke zeep en wrijving wordt een laag vlieswol aan de onderkant van de geschoren vacht gevilt. Hierdoor ontstaat een mooi en duurzaam kleed.
Deze vachten worden ook wel  vegetarische vachten genoemd, omdat alleen de geschoren vacht wordt gebruikt. Het schaap loopt nog gewoon in de wei en levert het jaar erop weer zo’n mooie vacht.
Anders dan de gelooide vachten, hebben deze vachten een natuurlijke, stoere uitstraling.
De vachten van onze Drentse Heideschapen hebben mooie lange lokken en zijn verkrijgbaar in verschillende kleurslagen.

De viltvachten kunnen gewassen worden in de wasmachine op een wolwasprogramma, maar meestal is even uitkloppen voldoende, omdat wol een zelfreinigend vermogen heeft.

atelier Marjon

Workshops

Bij ons is het mogelijk om je eigen vacht te vilten.
Aan het einde van een dag hard werken, ga je met een stoer, zelfgemaakt kleed naar huis. Het kleed zal prachtig staan, bijvoorbeeld als haardkleed of op een bank.
Je kunt aan het begin van de workshop een keuze maken uit de aanwezige vachten en een bijpassende kleur vlieswol uitzoeken. Hiermee ga je dan aan de slag. Een workshop duurt ongeveer 6 uur en is inclusief lunch. In principe zijn de workshops buiten. Maar bij slecht weer wordt binnen in onze stal gewerkt.
Tijdens het vilten wordt gebruik gemaakt van vele liters warm water en zeep, dus trek laarzen aan en kleding die vies mag worden.